Manchetknopenwinkel.nl by E.L Cravatte
 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen

Manchetknopen laten maken

Heeft u interesse om manchetknopen te laten maken? Wij ontwerpen graag unieke manchetknopen waarin al uw wensen optimaal tot hun recht komen. Vanaf 30 paar manchetknopen is het al mogelijk om deze geheel op maat te laten maken!

Stuur ons bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf, vereniging, politieke partij of het familiewapen. Wellicht heeft u zelf een ontwerp in gedachten? De mogelijkheden zijn eindeloos! Of het nu gaat om een klassieke manchetknoop met een monogram, een manchetknoop met logo, een zijden manchetknoop of wellicht een 3D manchetknoop!

Wij sturen u binnen 2 werkuren vrijblijvend uw ontwerp met offerte. Na goedkeuring kunnen we u binnen 4 á 6 weken uw unieke manchetknoop leveren!

Vraag ontwerp aan

1. Ontwerp

Bent u op zoek naar een specifiek ontwerp voor uw manchetknopen? Laat ons uw ideeën weten en we zullen dit in het ontwerp verwerken.

In hoofdlijnen zijn er 5 soorten manchetknopen. Zo zijn er zacht geëmailleerde manchetknopen. Hierbij wordt de verhoogde “omtrek” van de manchetknopen gevuld met emaille, zoals bij een glas-in-lood raam.
Bij hard emaille manchetknopen worden de manchetknopen verhit en gepolijst om een glad oppervlak te realiseren. Naast de geëmailleerde manchetknopen zijn er ook in een mal “gegoten” manchetknopen uit 1 stuk. Verder is het mogelijk om edelmetalen manchetknopen te stansen dan wel graveren en bestaat de mogelijkheid om door middel van doming een afbeelding op manchetknopen aan te brengen.

Heeft u reeds een manchetknoop waarvan u replica’s wilt laten maken dan is dit uiteraard ook mogelijk!

2. Sample

Naast een vrijblijvend digitaal ontwerp kunnen we tegen betaling ook een sample voor u produceren met een levertijd van 4-6 weken.

3. Productie

Na goedkeuring van het digitale ontwerp, dan wel de sample, zal tot productie worden overgegaan.

4. Overige mogelijkheden

Zoals eerder gezegd zijn de mogelijkheden eindeloos. Wilt u de manchetknopen bijvoorbeeld in een cadeauverpakking of doosje laten verpakken, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Verder laten we ons graag door u verrassen!

Manchetknopen Custom Doosje

5. Projecten

We laten je graag voorbeelden zien van afgeronde projecten om te inspireren en de mogelijkheden met custom manchetknopen te laten zien. Bij sommige projecten worden technieken gecombineerd.

1. Zacht geëmailleerde manchetknopen

Zacht emaille manchetknopen zijn de meest populaire manchetknopen bij het maken van manchetknopen. Ze worden gemaakt door emaille te gieten in een manchetknoop die als mal dient. De opstaande randjes van de mal zijn zichtbaar vanaf de bovenzijde. Dit geeft de manchetknopen een mooie klassieke uitstraling.

Manchetknopen Zacht Geemailleerd RL DSManchetknopen Zacht Geemailleerd 21Manchetknopen Zacht Geemailleerd Vlammen

2. Hard geëmailleerde manchetknopen

In tegenstelling tot de zacht geëmailleerde manchetknopen hebben hard geëmailleerde manchetknopen een glad oppervlak. Daarnaast zijn de opstaande randjes van de manchetknopen minder zichtbaar doordat het emaille gesmolten en gepolijst wordt. Als je luxe manchetknopen wilt laten maken die een glad oppervlak hebben dan is dit de beste keuze. Hard geëmailleerde manchetknopen worden soms gecombineerd met printtechnieken voor fijne details in het ontwerp.

Manchetknopen Hard Geemailleerd LIKEManchetknopen Hard Geemailleerd Vlag2Manchetknopen Hard Geemailleerd Roeiclub

Manchetknopen Hard Geemailleerd Lodge3Manchetknopen Hard Geemailleerd RomeinsManchetknopen Hard Geemailleerd CIC

3. Gegoten manchetknopen

Mocht je een 3D ontwerp van een manchetknoop in gedachte hebben dan kan dit met een 3D mal gerealiseerd worden. In de mal wordt metaal gegoten zodat er diepte gecreëerd wordt en alle vormen mogelijk zijn.

Manchetknopen Gegoten Bel     Manchetknopen Gegoten Fleurdelie

4. Gegraveerde of uit een matrijs geslagen manchetknopen

Als je een discrete manchetknoop wilt realiseren op basis van een metalen manchetknoop dan is dit de beste optie. Door middel van laser kan metaal tot leven komen met gravering of er wordt een manchetknoop uit een matrijs geslagen (net zoals bij een munt). Voor een 2D manchetknoop zonder verdere kleuren is dit de beste optie.

Manchetknopen Gegrafeerd2 

5. Doming

Een techniek die we minder vaak gebruiken maar een mooi resultaat kan geven is doming. Hierbij wordt een manchetknoop als mal gebruikt en een afbeelding op de onderzijde aangebracht. Deze afbeelding wordt bedekt met een doorzichtige epoxyhars.

Manchetknopen Doming Commando3     Manchetknopen Doming Tungsten2

6. Finishing

Er zijn een aantal finishings waarmee de metalen gedeelten van de manchetknopen afgewerkt kunnen worden:

 • Goudkleurig
 • Zilverkleurig
 • Nikkelkleurig
 • Messingkleurig
 • Koperkleurig
 • Rosé goudkleurig
 • Zwart

Standaard is de afwerking glanzend maar er kan ook worden gekozen voor een:

 • Matte afwerking
 • Antieke verweerde afwerking
 • Geborstelde afwerking

Bij het laten maken van manchetknopen geldt een termijn van 4-6 weken na uw goedkeuring. Spoedopdrachten zijn ook mogelijk op aanvraag, aarzel niet om hiernaar te informeren! 

Prima kwaliteit en vlotte levering!
Anita
- Product naar verwachting
- Goed verpakt
- Snel geleverd
Joël Mostert
Snelle levering en goede kwaliteit artikelen
Thomas Van Hoven
Zeer keurige en mooie website. Kiezen volgens wens ging super vlot. Bestelling, opvolging en levering ging ook zoals verwacht. Ik kom zeker terug!
Tom Van der Weken
Voor me opa bretels besteld snel geleverd en hij zei top kwaliteit!!

Sylvia
Sylvia

fluoriserend

Niek

Betaal veilig online

×