Manchetknopenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Waarom we manchetknopen dragen

Waarom we manchetknopen dragen

Manchetknopen kun je om verschillende redenen dragen. Hieronder leggen we uit waarom dit klassieke mannensieraad onmisbaar is in jouw garderobe!

 Stukje historie van de manchetknoop

In de 17e en 18e eeuw waren manchetknopen alleen nog beschikbaar voor de elite. Manchetknopen werden in deze periode gemaakt van massief zilver of goud waardoor het een luxe sieraad was en niet te betalen voor het “gewone” volk. Later, in de 19e eeuw, werden edelmetalen geïntroduceerd en werden de manchetknopen daarvan gemaakt. De manchetknoop werd vanaf toen beschikbaar voor een groter publiek.  

Wil je meer weten over de geschiedenis van de manchetknoop, dan kun je dat lezen in onze manchetknopengids.

Manchetknopen als sieraad

Manchetknopen zijn nog altijd, net als in de 17e eeuw, een echt sieraad. Tegenwoordig zijn er veel verschillende type manchetknopen. Voor iedere gelegenheid of type persoon is er wel een manchetknoop te vinden.

Wil je de manchetten van je overhemd sluiten met opvallende manchetknopen, dan geef je jouw look een chique uitstraling. Dit komt mede door de geschiedenis die de manchetknoop met zich mee draagt. Wil je niet te veel opvallen, dan kun je ook kiezen voor stoffen manchetknopen in de kleur van je overhemd of kostuum. Stoffen manchetknopen zijn net groot genoeg om de manchetten van je overhemd te sluiten en vallen daarmee een stuk minder op.

Heb je geen overhemd dat geschikt is voor manchetknopen, maar wil je wel dat de knoopjes van je manchetten die luxe uitstraling hebben, dan zijn er tegenwoordig ook zogenoemde button covers. Dit zijn manchetknopen voor een “gewoon” overhemd. Deze bedekken het knoopje dat al aan je manchet bevestigd is.

Manchetknopen functioneel dragen

Dat manchetknopen functioneel zijn, is een bekend gegeven. Ze houden namelijk de manchetten van je overhemd gesloten, mits het overhemd dubbele manchetten heeft.

Wanneer draag je manchetknopen? Manchetknopen BLOG

Manchetknopen worden vaak in combinatie met een kostuum gedragen. Onder het kostuum draag je dan een overhemd met dubbele manchetten, die moeten worden gesloten door middel van manchetknopen. Een kostuum wordt vaak gedragen tijdens een feestelijke of formele gelegenheid. Je kunt je manchetknopen aanpassen aan het type gelegenheid of je hobby. Zo sla je de plank nooit mis.

It was good for my dinner
Abraham
kwalitatief uitstekende das aangeschaft! Voor een zeer scherpe prijs.
Kevin
Kwaliteit top. Kleuren op de foto komen goed overeen met de werkelijkheid.
Souf
2e keer dat ik hier een strik heb besteld, net als de vorige keer ben ik ook deze keer erg tevreden over wat ik heb ontvangen.
Michael Prager

Verwerking bestelling bij Bretelswinkel lijkt mijn goed. Direct over bestelling geïnformeerd.

Joop Vreugdenhil
Geweldige service en mooie producten. Goede prijs/kwaliteitverhouding.
Carolien Monteiro

Betaal veilig online

×