Manchetknopenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Waarom we manchetknopen dragen

Waarom we manchetknopen dragen

Manchetknopen kun je om verschillende redenen dragen. Hieronder leggen we uit waarom dit klassieke mannensieraad onmisbaar is in jouw garderobe!

 Stukje historie van de manchetknoop

In de 17e en 18e eeuw waren manchetknopen alleen nog beschikbaar voor de elite. Manchetknopen werden in deze periode gemaakt van massief zilver of goud waardoor het een luxe sieraad was en niet te betalen voor het “gewone” volk. Later, in de 19e eeuw, werden edelmetalen geïntroduceerd en werden de manchetknopen daarvan gemaakt. De manchetknoop werd vanaf toen beschikbaar voor een groter publiek.  

Wil je meer weten over de geschiedenis van de manchetknoop, dan kun je dat lezen in onze manchetknopengids.

Manchetknopen als sieraad

Manchetknopen zijn nog altijd, net als in de 17e eeuw, een echt sieraad. Tegenwoordig zijn er veel verschillende type manchetknopen. Voor iedere gelegenheid of type persoon is er wel een manchetknoop te vinden.

Wil je de manchetten van je overhemd sluiten met opvallende manchetknopen, dan geef je jouw look een chique uitstraling. Dit komt mede door de geschiedenis die de manchetknoop met zich mee draagt. Wil je niet te veel opvallen, dan kun je ook kiezen voor stoffen manchetknopen in de kleur van je overhemd of kostuum. Stoffen manchetknopen zijn net groot genoeg om de manchetten van je overhemd te sluiten en vallen daarmee een stuk minder op.

Heb je geen overhemd dat geschikt is voor manchetknopen, maar wil je wel dat de knoopjes van je manchetten die luxe uitstraling hebben, dan zijn er tegenwoordig ook zogenoemde button covers. Dit zijn manchetknopen voor een “gewoon” overhemd. Deze bedekken het knoopje dat al aan je manchet bevestigd is.

Manchetknopen functioneel dragen

Dat manchetknopen functioneel zijn, is een bekend gegeven. Ze houden namelijk de manchetten van je overhemd gesloten, mits het overhemd dubbele manchetten heeft.

Wanneer draag je manchetknopen? Manchetknopen BLOG

Manchetknopen worden vaak in combinatie met een kostuum gedragen. Onder het kostuum draag je dan een overhemd met dubbele manchetten, die moeten worden gesloten door middel van manchetknopen. Een kostuum wordt vaak gedragen tijdens een feestelijke of formele gelegenheid. Je kunt je manchetknopen aanpassen aan het type gelegenheid of je hobby. Zo sla je de plank nooit mis.

Bretels werden de dag na bestelling bezorgd. Bravo!
A.M.G. Flamand
Goede website makkelijk te bestellen en zeer goede kwaliteit.
En ook nog eens een snelle levering ik zal hier zeker vaker bestellen .
Carla
Erg netjes. Leuke opties met sokken etc in zelfde kleurt/tint als de das
Tom
Erg netjes afgehandeld. Complimenten!
Bulent mengu
Schitterende das, mooie kwaliteit en op straat niet in de winkel te koop!
Daan
We hadden twee stropdassen nodig voor een thema-feestje en vonden precies de rood-wit-blauwe das die we nodig hadden. Goede kwaliteit das, snelle levering en eenvoudig bestelproces!
Remko Schrijver

Betaal veilig online

×